این حسگر که مشابه حسگرهای فشار مورد استفاده در صنعت خودروسازی است، نشانگر یک تحول از کاشتنیهای پیشین است که به رطوبت اجازه ورود و تخریب دستگاه را میدادند.
به گزارش ایسنا، این دستگاه از ارتفاع و عرض یک در دو سانتیمتر برخوردار است و انتظار میرود تا در نسخههای آینده کوچکتر شود.
محققان آلمانی قاب خارجی آن را که پیش از این از مواد مصنوعی ساخته میشد با فلزی با انعطافپذیری بالا تعویض کردند. تغییرات فشار درون مغز باعث خم شدن این قاب میشود و این اطلاعات سپس به حسگر فشار درون آن منتقل میشود.
مقادیر اندازهگیری شده در نهایت از طریق پالسهای رادیویی به یک دستگاه خوانش در خارج از بدن بیمار انتقال مییابد که نیروی مورد نیاز حسگر را تامین میکند و از این رو دیگر نیازی به پیل بر روی این دستگاه نیست.
این حسگر جدید میتواند نشانگر یک جهش چشمگیر به جلو برای بیماران و متخصصان بهداشت باشد که تاکنون بر کاوشگرهای بیسیم فشار درون جمجمه متکیاند که از طریق انتقال امواج رادیویی قابل خوانش بودند.
یکی از مشکلات این کاوشگرها، مقاومت کم آنها در برابر رطوبت است و نفوذپذیری پوشش مصنوعی آنها به معنی خراب شدن حسگرها در طول چند روز یا حتی چند ساعت است. اما این حسگر جدید با غلبه بر این مشکل میتواند برای ماهها یا حتی سالها به کار خود بدون نیاز به تکرار عمل جراحی ادامه دهد.
در حال حاضر تشخیص این بیماری چالشی است که به مراقبت پزشکی پیچیده و سخت برای افرادی که مستعد افزایش فشار درون جمجمهای هستند، نیاز دارد. این کار به یک عمل جراحی برای الحاق یک کاوشگر از بالای سر نیاز دارد.
به دلیل نوسانات در فشار درون جمجمهای، سنجشهای گسترده برای خوانش یک تشخیص نهایی بیماری مورد احتیاج است که همین امر باعث بستری شدن بیمار در بیمارستان برای روزها یا حتی هفتهها میشود. درحالی که با این حسگر جدید، بیمار تنها برای خوانش سنجشها به کلینیک مراجعه خواهد کرد.
دانشمندان هنوز از دلیل افزایش ناگهانی فشار درون جمجمهای در افراد باخبر نیستند اما این را میدانند که این شرایط منجر به اختلال در گردش خون و مرگ بخشهایی از مغز مشابه سکته مغزی میشود.
این شرایط اکنون به عنوان عامل 10 درصد از پروندههای جنون در اروپا شناخته شده است.